X

Voorkeurswoningen

Jouw voorkeuren

Dit zijn je huidig geselecteerde voorkeurswoningen (Je kunt maximaal 8 voorkeurswoningen doorgeven). Je kunt nu inloggen als je al een account hebt, registreren als je nog geen account hebt of nog één voorkeurswoning toevoegen. De inschrijving gaat verder in je online dossier, de geselecteerde voorkeuren worden automatisch toegevoegd.

IVY KRIJGT EEN GROENE LENING

Nieuwe projecten kennen steeds vaker groene initiatieven. IVY is in dat licht een toonbeeld van duurzaamheid. Duurzaam wat betreft ontwikkeling en gebruik, maar ook duurzaam wat betreft de financiering. Vanwege de vele duurzame keuzes heeft IVY namelijk een groene lening verkregen. Een lening waarvoor projecten aan strenge duurzame eisen moeten voldoen om in aanmerking te komen.

DUURZAAM IN ONTWIKKELING

Een groot deel van de CO² uitstoot van gebouwen ontstaat bij de productie van materialen.
Alle gebruikte bouwmaterialen in IVY worden zorgvuldig geregistreerd in een digitaal materialenpaspoort. Hierdoor kunnen de materialen worden hergebruikt, zodat veel CO² uitstoot in de toekomst wordt voorkomen.

DUURZAAM IN GEBRUIK

IVY blinkt uit in duurzaamheid vanwege onder meer efficiënt waterbeheer, een hoge energie-efficiëntie van het gebouw, veel groen en gebruik van gecertificeerd hout. Zo is 100 procent van het te gebruiken hout gecertificeerd door de Timber Procurement Assessment Committee (TPAC).

GARBE Institutional Capital en aannemer Kondor Wessels Amsterdam hebben intensief samengewerkt om het gebouw optimaal te verduurzamen. De woningen hebben bijvoorbeeld een EPC-score van 0,15. De EPC-waarde geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Hoe hoger de waarde, hoe minder energiezuinig. Hoe lager de waarde, hoe lager ook onder meer je maandelijkse energiefactuur. Om in aanmerking te komen voor een groene lening is een EPC-score van niet meer dan 0,24 vereist.

DUURZAAM IN FINANCIERING

Vanwege de vele duurzame keuzes heeft IVY voldaan aan de richtlijnen voor een groene lening. Een groot deel van de financiering valt onder de Regeling Groenprojecten van de Rijksoverheid. Het is de eerste keer dat GARBE Institutional Capital dit innovatieve financiële instrument integreert in haar proces om de ESG-strategie te bevorderen.