X

Voorkeurswoningen

Jouw voorkeuren

Dit zijn je huidig geselecteerde voorkeurswoningen (Je kunt maximaal 8 voorkeurswoningen doorgeven). Je kunt nu inloggen als je al een account hebt, registreren als je nog geen account hebt of nog één voorkeurswoning toevoegen. De inschrijving gaat verder in je online dossier, de geselecteerde voorkeuren worden automatisch toegevoegd.

FAQ

HUREN

De verhuur van de vrije sector is gestart. De inschrijfperiode loopt van woensdag 22 mei 12.00 uur tot en met woensdag 29 mei 12.00 uur.

IVY is een nieuwbouwproject wat nog in aanbouw is. Het is daarom lastig om een definitieve datum van oplevering te communiceren. De huidige planning is dat de appartementen Q3 2024 opgeleverd zullen worden, dit betreft een indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Later zal de datum definitief worden bevestigd aan de nieuwe huurders.

In de huurovereenkomst zal een specifieke bepaling worden opgenomen waarin deze procedure wordt beschreven.

Voor de sociale huur appartementen en middensegment woningen is woningdelen niet toegestaan.

Voor de vrije sector appartmenten is woningdelen toegestaan met maximaal twee personen. Beide personen komen op de huurovereenkomst en zijn hoofdverantwoordelijk voor alle rechten en plichten van de huurovereenkomst.

Ivy wordt de komende maanden afgebouwd, en wij zijn afhankelijk van meerdere partijen. Zodra de startdatum van de huurovereenkomst bekend is zullen wij contact opnemen voor de sleuteloverdracht en de opleverinspectie. Let op, er worden pas sleutels overhandigd zodra de huurovereenkomst ondertekend is en de eerste huur en waarborgsom voldaan zijn.

De oplevering van de woning zal plaatsvinden na de oplevering van het gebouw door de aannemer aan de eigenaar en nadat het gebouw en de woningen goed toegankelijk zijn.

De ruimte in- en om het gebouw is beperkt waardoor niet iedereen gelijktijdig kan verhuizen. Om dit in goede banen te leiden zullen de opleveringen en verhuizingen van de bewoners gefaseerd moeten plaatsvinden. Hiervoor zal in overleg een  tijdslot worden toegewezen waarbinnen je kunt verhuizen.

Er wordt momenteel hard gebouwd aan de appartementen. Op dit moment is het uit veiligheidsoverwegingen dan ook nog niet mogelijk om te bezichtigen. Zodra een bezichtiging of een kijkdag mogelijk is, word je hiervan op de hoogte gesteld.

Wij adviseren om je in te schrijven via de website van Ivy zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

De woningen zijn bedoeld voor mensen die zich in de werkzame levensfase bevinden, na afronding van de eventuele studie. Indien de studie naast werk plaatsvindt, bijvoorbeeld, ter verdere specialisatie dan is het toegestaan een woning te huren in dit project als aan de inkomensnorm wordt voldaan. Als minimumleeftijd voor bewoning hanteren wij een leeftijd van 23 jaar.

Nee, dit is verboden. Houd er rekening mee dat dit kan leiden tot onmiddellijke beëindiging van je contract en een hoge boete. Dit is expliciet opgenomen in de huurovereenkomst.

In IVY Amsterdam zijn huisdieren toegestaan mits ze geen overlast veroorzaken.

Er is een mogelijkheid om een parkeerplek te huren in de inpandige parkeergarage van Ivy. Deze worden op een later moment toegewezen. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt en sommige plaatsen zijn niet ruim. De garage is minder of niet geschikt voor auto’s met grote afmetingen of een lage bodemvrijheid.

Kosten voor een parkeerplaats zullen rond de € 125,00 pm, exclusief servicekosten, bedragen.
De servicekosten per parkeerplaats bedragen € 20,- pm.

De gemeente Amsterdam verstrekt geen parkeervergunningen op dit adres.

Op dit moment zijn er geen parkeerplaatsen met een laadpaal beschikbaar vanwege beperkte netwerkcapaciteit. Het uitgangspunt is deze alsnog te realiseren nadat de netwerkbeheerder de capaciteit heeft verhoogt.

In IVY is een inpandige fietsenstalling aanwezig, deze is alleen toegankelijk voor bewoners.

Op dit moment zijn er geen oplaadplekken beschikbaar voor elektrische fietsen.

De woningen in IVY worden verhuurd in het  sociale , midden- en vrije sector segment. Ook is er een passantenpension. Het passantenpension biedt zelfstandige woonruimte  aan mensen die kortdurend geen woning hebben. Het gaat vooral om mensen die door financiële problemen hun huis zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door het verlies van hun baan of een scheiding. Tijdens hun verblijf  kunnen zij  een structurele oplossing zoeken. . De pensiongasten die het nodig hebben, krijgen daarbij professionele ondersteuning. De meeste gasten zijn overdag naar hun werk.

Op de begane grond van IVY zijn commerciële ruimtes. Eén ruimte is verhuurd aan Rocycle Ook vestigt personal Trainer/Sportfysiotherapeur Train Healthy zich op de begane grond. Voor één commerciele ruimte en de horeca ruimte zijn we nog op zoek naar huurders.

Ivy is voorzien van een afgesloten binnentuin. Bewoners hebben toegang tot de binnentuin. Onderhoud van de binnentuin wordt verzorgd door hoveniers.

INKOMENSCRITERIA

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om in aanmerking te komen voor een appartement in de vrije sector? Check je maximale huurbedrag per maand in de huurcalculator.

 • Uitgangspunt is een bruto maandinkomen van minimaal 3 keer de kale huurprijs = bruto inkomen p.m. of hoger.
 • Uitgangspunt is bij tweeverdieners een gezamenlijk maandinkomen van minimaal 3,5 keer de kale huurprijs = bruto inkomen p.m. of hoger.
 • Zelfstandig ondernemers moeten minimaal 2 jaar geregistreerd te zijn bij de KvK. Daarnaast zal een recente winst- of verliesrekening van minimaal twee volledige boekjaren getoond moeten worden. Indien de onderneming korter bestaat kan verhuurder besluiten een woning te verhuren op basis van arbeidsverleden, arbeidsperspectieven en additionele zekerheden.
 • Je mag geen betalingsachterstand hebben bij een eerdere verhuurder of hypotheekverstrekker. Op basis hiervan kan de toewijzing geannuleerd worden.
 • Op basis van persoonlijke situatie en arbeidsmarktperspectieven kunnen wij afwijken van de inkomensnormen.

INSCHRIJVING

Zodra de inschrijfperiode van start gaat, wordt hierover een algemene nieuwsbrief per e-mail verstuurd. Wij adviseren om je in te schrijven via de website van Ivy zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

De inschrijving is online in een beveiligde omgeving en bestaat uit verschillende onderdelen en stappen, tijdens de stappen worden er diverse controles uitgevoerd:

 • Inschrijven
  Ga naar “inschrijven” en zoek in de appartementenzoeker naar jouw favoriete appartementen. Wanneer jij jouw voorkeursappartementen hebt toegevoegd aan jouw favorieten kan de inschrijving afgerond worden. Let op dit is geen definitieve toewijzing.
 • Online dossier
  Wanneer het inschrijfformulier ingevuld en verstuurd is, wordt er een persoonlijke mail verstuurd voor het aanmaken van een wachtwoord voor het persoonlijke online dossier. Hierin worden persoonlijke documenten en gegevens gevraagd. Ook is het mogelijk om op een later moment de documenten of gegevens aan te passen.
  Let op: de inschrijving is pas definitief als het inschrijfformulier digitaal ondertekend is. Dit betreft géén definitieve toewijzing.
 • Voorlopige toewijzing
  We gaan op basis van de aangegeven voorkeuren en ingevulde gegevens de appartementen toewijzen. De uitslag van de toewijzing wordt via e-mail bekendgemaakt, in de e-mail staat ook gelijk de instructie hoe de voorlopige toewijzing geaccepteerd kan worden.

Eindcontrole en definitieve acceptatie
Na het accepteren van het appartement begint het controleren van jouw dossier. We toetsen jouw gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden aan de hand van een koppeling met de Datakeeper omgeving. Je ontvangt de e-mail naar deze beveiligde omgeving, nadat je de toewijzing hebt geaccepteerd. Aansluitend worden alle checks uitgevoerd. Je ontvangt uiterlijk 2 weken nadat je dossier volledig is (alle benodigde documenten voor controle) de definitieve uitslag. Wanneer je dossier o.b.v. de credit check e.d. volledig akkoord bevonden is, krijg je per e-mail bericht dat je dossier is goedgekeurd en krijg je de huurovereenkomst digitaal ter ondertekening aangeboden. Deze onderteken je digitaal middels IDIN. Je ontvangt minimaal 4 weken vóór de oplevering bericht over de definitieve opleverdatum. Let op: de verhuurder heeft recht om dossiers af te wijzen. 

 • Oplevering en sleuteloverdracht
  Nadat het contract is ondertekend word je door de beheerder NMG geïnformeerd over de exacte datum van sleuteloverdracht en de opleverprocedure. Het is mogelijk dat bij de ondertekening van de huurovereenkomst nog niet duidelijk is wat de exacte opleverdatum van je appartement is. In dat geval ontvang je maximaal vier weken van tevoren de definitieve datum voor de sleuteloverdracht.

Zodra alles is ondertekend neemt de beheerder NMG contact op om de verhuisdatum af te stemmen. Uiteraard zal de huur van de eerste maand berekend worden op basis van de startdatum. Tevens ontvang je van de beheerder de nota voor de waarborgsom en eerste maand huur.

Vanzelfsprekend gaan wij vertrouwelijk om met jouw gegevens. Voor de ID en inkomenscheck maken wij gebruik van Datakeeper.

Een verzoek tot vergetelheid/verwijdering van uw account/gegevens kan per e-mail of via de project website gedaan worden.

Nee, er worden geen inschrijfkosten of bemiddelingskosten in rekening gebracht.

DOCUMENTATIE

Om op een veilige en betrouwbare manier in aanmerking te kunnen komen voor je toegewezen woning in Ivy Amsterdam willen we graag je (persoons)gegevens verifiëren via Datakeeper. Datakeeper is een applicatie op je telefoon om dit veilig en snel te doen en wordt ondersteund door Rabobank. Via deze pagina informeren we over het gebruik van Datakeeper. Lees deze pagina zorgvuldig en doorloop het stappenplan om je inschrijving compleet te maken.

Met Datakeeper kunnen we jouw privacy beter waarborgen en ben je zelf in controle over de verstuurde gegevens. Niemand anders dan jij heeft inzicht in de gegevens die op je mobiele apparaat staan opgeslagen. Het compleet maken van je inschrijving via Datakeeper vindt plaats na toewijzing van een woning en is een verplicht onderdeel.

Voor nu vragen we je alvast te controleren of je beschikt over je inloggegevens van DigiD. Het is niet mogelijk om in te loggen met de DigiD app. Je moet dus in het bezit zijn van gebruikersnaam en wachtwoord. Kijk op DigiD om te controleren of de sms-verificatie aanstaat. Op deze site van DigiD kan je met de grote oranje button inloggen en het verifiëren per sms aanzetten.

Wil je meer weten over Datakeeper? Lees dan hier verder.

Met Datakeeper kunnen we de benodigde gegevens van je controleren als je in loondienst bent, maar we hebben nog een aantal aanvullende documenten nodig die niet via Datakeeper op te vragen zijn als je ondernemer, gepensioneerd of uitkering gerechtigd bent. Hiernaast is aangegeven welke aanvullende gegevens er nodig zijn naast Datakeeper.

In het verlengde van Datakeeper zal de verhuurder voor het project IVY de betalingsmoraal toetsen, waarbij wordt nagegaan of de consument zijn vaste lasten van de afgelopen 12 maanden consistent heeft betaald.

De aanvullende documenten zijn enkel via het woningdossier te uploaden. Documenten die per e-mail verzonden worden, kunnen niet opgenomen worden in het dossier en zullen worden verwijderd. Hierdoor kunnen we jouw privacy beter waarborgen.

Identiteit

Ben je in loondienst?

 • Werkgeversverklaring van maximaal 3 maanden oud.
 • 3 meest recente salarisstroken met zichtbare tenaamstelling.
 • 3 recente bankafschriften waaruit het salaris blijkt met zichtbare tenaamstelling.

Ben je zelfstandig ondernemer?

 • Als ondernemer kun je jouw inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543 of door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Let op: je kunt dit document alleen opvragen met een DigiD.
 • Heb je geen inkomensverklaring? Dan is een accountants- of boekhoudersverklaring met jaarrekening noodzakelijk.
 • Balans, winst- en verliesrekening van de afgelopen 2 jaar opgemaakt en ondertekend door accountant / administratiekantoor.
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst).
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent uittreksel uit het Kamer van Koophandel register (niet ouder dan 3 maanden)

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?

 • Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
 • Inkomensverklaring van de belastingdienst
 • Drie bankafschriften waarop de storting van AOW en -indien van toepassing- pensioen zichtbaar is.

Heb je momenteel een koopwoning?

Dan moet het inkomen voldoende  zijn om de hypotheeklasten én de huurkosten te dragen.

Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en wordt te gevraagd de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht:

 • (Voorlopige) koopakte aanleveren
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker OF een nota van afrekening.

Je houdt de hypotheek aan:

 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker
 • Drie bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten
 • Hypotheekverklaring van de hypotheekverstrekker

Houdt er rekening mee dat je vanuit de huurovereenkomst verplicht bent om je in te schrijven op het adres van het gehuurde. Eventuele hypotheekrenteaftrek komt hiermee te vervallen.

Heb je momenteel een huurwoning?

 • Een verklaring van de huidige verhuurder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor jou van toepassing als je niet inwonend bent. Ben je wél inwonend (bijvoorbeeld: woon je nog bij jou ouders)? Dan hoef je dit document niet aan te leveren.

Scheiding
In het geval van scheiding is het van belang dat je jouw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant of verklaring mediator, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

Klik hier om een blanco werkgeversverklaring te downloaden.

Klik hier om een verhuurdersverklaring te downloaden. Een hypotheekverklaring vraag je zelf aan bij jouw hypotheekverstrekker.

Om identiteitsfraude tegen te gaan is het belangrijk om documenten aan te leveren die aan de AVG richtlijnen voldoen. Hiervoor gebruiken wij Datakeeper.

DATAKEEPER Inkomenstoets, financiele check en ID check

 1. Je voegt naast een ID-bewijs ook financiële gegevens toe van bijvoorbeeld het UWV of de Belastingdienst.
 2. Je haalt de gegevens op bij de aangesloten bronnen, door in te loggen met DigiD of de eigen bankgegevens.

Je verstuurt alleen de uitgevraagde gegevens van elke bron.

Hoe zorg ik zelf dat mijn documentatie AVG proof is?

Ja kan je ID kaart/paspoort AVG proof maken door je pasfoto en BSN-nummer af te schermen. Je BSN-nummer op loonstroken dient altijd afgeschermd te zijn.

BESCHIKBAARHEID

Als je voorkeursappartement  niet meer beschikbaar is, dan sta je hiervoor automatisch op de reservelijst wanneer je voldoet aan de gestelde eisen. Mocht geen van je voorkeuren meer beschikbaar zijn, maar je wil toch graag een appartement in IVY, kun je altijd je voorkeuren aanpassen Log in met jouw account en wijzig je voorkeuren. Wellicht kan je dan wel toegewezen worden aan een beschikbaar appartement.

Houd er rekening mee dat er elke dag nieuwe appartementen beschikbaar kunnen komen, dus bezoek de website regelmatig.

Aan de hand van de gestelde inkomenseis, de beschikbaarheid én de uitkomst van jouw persoonlijke credit-check kun je in aanmerking komen voor een appartement. De volgorde van binnenkomst van het inschrijfformulier is geen criterium bij de toewijzing. Als er meerdere inschrijvingen zijn voor hetzelfde appartement, wordt het appartement willekeurig toegewezen. Het is daarom verstandig om meerdere voorkeuren aan te geven.

OVER DE APPARTEMENTEN

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Deze afbeeldingen zijn bedoeld om je een indruk te geven van hoe een appartement er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van het door jou gekozen appartement. De appartementen worden opgeleverd met een PVC vloer, wandafwerking en  een afgewerkte badkamer, keuken en toilet. De indeling van het appartement zie je op de plattegrond. Deze vind je bij het desbetreffende appartement in de appartementenzoeker. De ligging van het appartement kun je zien op de verdiepingsplattegrond.

In de appartementenzoeker op deze website staan alle plattegronden van de appartementen.

Vloerafwerking

 • Alle appartementen worden voorzien van een Tarkett PVC vloer, kleur classic oak.

Wandafwerking

 • De wanden worden afgewerkt met vliesbehang.

Verlichting

 • De appartmenten in Ivy zijn niet voorzien van verlichting. Je regelt zelf lampen, de aansluitpunten hiervoor zijn aanwezig.

Badkamer en keuken

 • De badkamer is uitgerust met -onder meer- een grote spiegel, douche- en wastafelcombinatie van het merk Grohe en een designradiator. De appartementen in de sociale huur hebben een keuken van het merk Bribus. De appartementen in het midden- en vrije sector segement zijn voorzien van een Bruynzeel keuken. De appartementen in het midden segment hebben inbouwapparatuur van het merk Etna. De appartementen in de vrije sector hebben inbouwapparatuur van het merk Siemens. Onder inbouwapparatuur valt: inductie kookplaat, oven met magnetronfunctie, inbouwkoelkast met vriesvak, geïntegreerde vaatwasser en een vlakscherm afzuigkap.
 • Extra informatie
  De studio’s in de sociale sector hebben een centrale, gezamenlijke wasruimte die wordt verzorgd door Miele Laundry Boutique. Zij zorgen voor een complete premium was- en droog faciliteit voor de bewoners. Via een app kan onder meer worden gereserveerd en betaald. In de woning kan geen wasmachine en/of droger geplaatst worden.

CONTRACT

De minimale huurtermijn is 1 jaar, daarna wordt de huurovereenkomst omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd en kan de huur per maand opgezegd worden, met inachtneming van een opzegperiode van minimaal 1 kalendermaand.

De waarborgsom moet betaald zijn voordat de woning kan worden opgeleverd. Dit bedrag wordt na beëindiging van het contract terugbetaald, tenzij er bedragen verrekend moeten worden. Dit is verder  beschreven in de Algemene Voorwaarden die je bij de  huurovereenkomst ontvangt. De hoogte van de borg bedraagt 2 keer de kale maandhuur. Kale huur is de huur van uw woning zonder bijkomende servicekosten en kosten voor bijvoorbeeld gas en licht.

Ja, er is een jaarlijkse huurverhoging. Je ontvangt jaarlijks een bericht in de maand mei waarin de jaarlijkse huurverhoging wordt aangekondigd. Conform de huurovereenkomst artikel 5.2 is de jaarlijkse verhoging CPI (Consumentenprijsindex) n.t.b.

Nee, de prijs op de website is de kale huur. Je regelt zelf de contracten voor nutsvoorzieningen en internet/TV. Voor afname stadsverwarming dient er een contract afgesloten te worden met Vattenfall.

Ja, voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor onderhoud van het buitenterrein, schoonmaken algemene ruimtes, elektriciteit voor de liften, etc. Deze kosten worden betaald van de servicekosten. Je ontvangt altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De servicekosten zijn nog niet definitief, indicatief zijn deze € 100,- voor de woningen en € 10,- voor een parkeerplaats. Zodra de servicekosten definitief zijn, communiceren wij dat.